miercuri, 15 mai 2019

Cum combatem teama de dentist?


Frica de dentist este una din cele mai întâlnite motive pentru care românii apelează la servicii stomatologice doar atunci când durerile sunt insuportabile. Această frică apare încă de la o vârstă fragedă, iar mai apoi este alimentată de părerile și experiențele celorlalți. De foarte multe ori o persoană care se teme de cabinete stomatologice v-a prelua de la prieteni și rude doar experiențele negative, spunând că experiențele pozitive sunt doar un noroc. Pentru a putea micșora teama aceasta de stomatologi trebuie să avem în vedere mai multe lucruri, mai ales dacă suntem părinți. De ce spun asta? Pentru că mereu copiii preiau informațiile oferite de părinți, iar dacă aceștia le transmit informații pozitive, atunci cu timpul teama aceasta este uitată. Desigur pentru a scăpa de teama de dentist trebuie să parcurgem mai mulți pași.

În primul rând trebuie să descoperim un cabinet stomatologic sector 5 care să ne satisfacă nevoile, care să ne ofere cele mai bune servicii, la prețuri cât mai accesibile. Aceste detalii sunt în primul rând importante pentru noi, ca și părinți, dar o dată cu trecerea anilor ele vor deveni importante și pentru copiii noștri. De exemplu dacă îi învățăm de acum că la cabinetul rasmindent.ro au parte de toate aceste beneficii ei vor continua să meargă la ei și în următorii ani.

De asemenea trebuie să îi învățăm pe cei mici, că vizitele periodice la doctorul stomatolog sunt foarte importante. În acest fel nu vor ajunge să se confrunte cu dureri puternice de dinți sau măsele. De asemenea pot preveni căderea acestora și formarea cariilor. Mersul la stomatolog ar trebui să devină o obișnuință și nu o obligație, ar trebui să le spunem că doctorul acesta e prietenul lor, nu inamicul numărul unu.

Pentru a combate această teamă ar trebui să îi ducem pe copii încă de la cea mai fragedă vârstă la control, în felul acesta ei se vor învăța cu cabinetul stomatologic, iar atunci când primele probleme vor apărea nu vor mai avea de ce să se teamă. De exemplu, foarte mulți părinți duc copiii la stomatologie sector 5 doar atunci când li se mișcă un dinte sau îi doare. În felul acesta copiii învață să asocieze mersul la dentist cu durerea, iar rezultatul este unul total nefavorabil.

Cam acestea ar fi câteva din metodele prin care putem combate teama de stomatolog, dacă mai știți și altele puteți să le lăsați în comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu